Israel a dezvaluit o parte a practicilor de recrutarea pentru serviciile secrete, miercuri, facand un apel public evreilor din strainatate sa se inscrie pentru slujbe guvernamentale cu implicatii in tehnologia informatiei, relateaza Reuters.
Serviciile de informatii militare, Mossadul si Shin Bet sunt considerate a detine facilitati electronice extrem de sofisticate de interceptare a convorbirilor, insa oficialii se plang ca unii dintre cei mai buni candidati sunt atrasi de firmele hi-tech private. Biroul premierului Ehud Olmert a anuntat ca le-a ordonat sefilor serviciilor secrete sa caute mai multe angajate femei pentru slujbe in tehnologia de varf a informatiilor, "in vederea exploatarii mai bune a potentialelor resurse umane din Israel".

Olmert a mai spus ca Israelul ar trebui sa exploreze mai multe cai pentru a incuraja tinerii evrei straini cu studii academice sa imigreze "si sa contribuie la apararea statului pe diverse planuri stiintifice si tehnologice". Mossadul si Shin Bet au lansat de atunci site-uri de internet, in timp ce tinerilor israelieni care sunt inrolati li se permite sa aplice pentru posturi in serviciile militare de informatii care erau pana acum facute doar "la invitatie".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.