| 22 martie 2007

Corespondentul "La Repubblica" Daniele Mastrogiacomo, tinut ostatic doua saptamani de talibani in sudul Afganistanului, a fost primit ca un erou marti seara la intoarcerea in Italia. Premierul Romano Prodi a avut si el momentul sau de glorie, cand Mastrogiacomo i-a strans mana si i-a multumit ca "i-a salvat viata".

Dar euforia momentului a fost repede inlocuita de criticile internationale la adresa Italiei, dar si de tensiunile din sanul guvernului privind maniera in care jurnalistul a fost eliberat. In schimbul lui Mastrogiacomo au fost scosi dintr-o inchisoare afgana cinci insurgenti talibani importanti, informatie confirmata de organizatia umanitara italiana Emergency, care a fost implicata in negocieri.
Online Advertising
"A fost o masura exceptionala luata pentru ca apreciem foarte mult relatia si prietenia cu Italia. Nu se va mai repeta", explica, la Kabul, purtatorul de cuvant al presedintelui afgan Hamid Karzai, citat de "Times". (Autoritatile afgane sunt acuzate de familia soferului lui Mastrogiacomo, ucis de rapitori chiar sub ochii jurnalistului italian, ca "face sacrificii pentru straini, dar nu si pentru afgani").


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.