Presedintele Bush si Congresul s-au ciocnit din nou marti in cazul unei anchete in cazul anchetei parlamentare privind destituirea procurorilor federali.
Supusa unei presiuni crescande Casa Alba a oferit membrilor comisiei parlamentare sa il interogheze pe Karl Rove, consilierul principal al lui George W. Bush si seful adjunct al administratiei prezidentiale, pe Harriet E. Miers, fost consilier al Casei Albe precum si alti doi oficiali. De asemenea Casa Alba a fost de acord sa permita accesul la e-mail-urile referitoare la demiterea procurorilor. Democratii au respins aceasta propunere, deoarece ea nu implica nici plasarea sub juramant a oficialilor anchetati, nici posibilitatea utilizarii stenogramelor ca probe juridice nici posibilitatea de a-i sanctiona pe acestia in cazul neprezentarii. "Aceasta oferta este inaceeptabila" a spus senatorul democrat Patrick J. Leahy presedintele comisiei judiciare, adaugand " Nu este constructiva si nu ne este de niciun folos sa ni se spuna cum sa conducem investigatiile".

Presedintele Bush a replicat ca nu va da curs niciunei cereri prin care i se va solicita sa isi impinga oamenii in lumina "reflectoarelor" unor "showuri judiciare" regizate de majoritatea democrata din dealul Capitoliului, reiterandu-si totodata sprijinul pentru procurorul general Alberto R. Gonzales. "Nu vom permite haituirea unor functionari publici aflati dincolo de orice banuiala" le-a declarat acesta reporterilor in cadrul unei scurte intilniri cu presa dedicate exclusiv acestui subiect ce a avut loc in Sala de Receptii a Casei Albe.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.