Un accident aviatic, o explozie intr-o mina bine utilata, un incendiu devastator la o casa de batrani. in doar 48 de ore. Total: 176 de morti.
Bilant provizoriu: multe din victime sunt in stare grava. Incidentele au avut loc in colturi diferite ale Rusiei. Dar cauza pare aceeasi: incalcarea normelor de securitate, mostenite din epoca sovietica. Iata de ce, nota "La Stampa", catastrofele devin ca o metafora pentru Rusia secolului 21, care traieste o adevarata explozie economica pe fondul preturilor ridicate la titei si gaze naturale, dar unde mecanismele de protectie sociala se degradeaza rapid. Rusia, nota sursa mentionata, are putine sanse sa ajunga un stat evoluat al lumii. Primul-ministru al tarii, Mihail Fradkov, a fost desemnat coordonatorul anchetelor de elucidare a circumstantelor in care s-au produs cele trei dezastre. Presa moscovita isi exprima speranta ca, de aceasta data, vor cade capete adevarate, nu vor fi gasiti doar niste tapi ispasitori. inainte de a-si incepe ziua de lucru, mai marii Rusiei au tinut ieri un moment de reculege.

Putin a transmis din nou condoleante rudelor si prietenilor celor disparuti si a urat insanatosire grabnica ranitilor. Vorbind in fata deputatilor, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a pus la indoiala eficienta CSI si a militat pentru restructurarea organizatiei. Dar in niciun caz dupa modelul UE. Pentru ca, a explicat el, "situatia noastra este unica, iar hotararea pe care o vom lua trebuie sa reflecte specificul nostru".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.