Nemultumiti de planul SUA de a construi un scut antiracheta in Europa, rusii au anuntat ca vor plasa radare de monitorizare a rachetelor in ambasadele din strainatate.

Comandantul Fortelor Spatiale Rusesti, colonelul general Vladimir Popovkin, a declarat ca Rusia ar putea plasa radare pentru monitorizarea rachetelor balistice in citeva ambasade din strainatate, fara a specifica despre ce reprezentante este vorba.

Dupa cum informeaza RIA Novosti, comandantul a facut aceste declaratii in cadrul unui interviu acordat publicatiei "Space Technology News". Popovkin a explicat ca radarele de la ambasade ar putea detecta rachetele nedepistabile de pe teritoriul rusesc.

Rusia a criticat in repetate rinduri planurile americanilor de a-si construi un sistem antiracheta in Europa, amenintind ca vor "lua masuri adecvate" daca SUA nu renunta la acest proiect.

SUA insista ca radarul pe care vor sa-l plaseze in Cehia va monitoriza numai potentialele amenintari din Orientul Mijlociu. Dar rusii spun ca radarul va permite americanilor sa observe si lansarile de racheta din partea europeana a Rusiei, precum si operatiunile submarinelor din Flota Nordica. "Daca Statele Unite ar fi vrut intr-adevar sa se apere de rachetele iraniene, ar fi plasat radarul in Turcia, care este un membru NATO", a comentat comandantul Popovkin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.