Iuri Lujkov, primarul capitalei Rusiei, a promis ca, pentru protectia subterana, se va excava 80% din pamantul aflat sub picioarele moscovitilor

In epoca sovietica, sub Moscova au fost construite o multime de tuneluri mai mult sau mai putin secrete, iar unii spun ca a fost construit chiar un metrou separat pentru mai-marii Partidului Comunist. Dar primarul de azi al Moscovei spune ca isi doreste mai mult si promite ca 80% din pamantul aflat sub Moscova va fi excavat.

Iuri Lujkov, omul care a devenit primarul Moscovei in anul 1992 si care a avut "curajul" sa darame Hotelul Russia, pana atunci cel mai mare din lume, precum si alte 500 de edificii din centrul istoric al orasului, are acum un plan care i-a pus pe ganduri pe geologii rusi. Construirea unui intreg oras subteran, dupa modelul chinez al Beijingului sau cel canadian, de la Montreal.

Constructie megalitica, pe orizontala

Ca sa faca un oras de o asemenea marime chiar sub Moscova, inginerii rusi vor munci mai ceva decat constructorii de pe vremea faraonilor. Puse una peste alta, cladirile de mai multe etaje care se vor realiza in subteran echivaleaza cu realizarea a zece piramide, cat cele din Egipt. Pe sub pamant vor fi magazine, gradini, parcuri si fantani arteziene, toate luminate dupa modelul japonez. Becurile cu lumina albastra ale japonezilor au asigurat germinarea si cresterea pana la maturitate a unui intreg lan de orez, sub unul dintre zgarie-norii din Tokyo.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.