Peste 60 de mineri si-au pierdut viata in urma unei explozii la o mina de carbuni din Siberia. La momentul exploziei se crede ca in subteran se aflau aproximativ 200 de mineri.

Explozia s-a petrecut la ora 10.30 dimineata ora locala. Relatarile initiale sugerau ca majoritatea celor 200 de mineri care se aflau in mina Ulyanovskaya supravietuisera exploziei.

Dupa interventia echipelor de salvare, peste 80 de mineri au fost adusi la suprafata in viata.S-a crezut ca alte cateva zeci se aflau blocati in subteran dar in viata, asteptand echipele de salvare.Insa dupa cateva ore, numarul minerilor morti a crescut rapid iar cei readusi la suprafata inca in viata erau tot mai putini.

Ministerul pentru situatii de urgenta din Rusia a declarat agentiei AFP ca explozia a fost cauzata de o acumulare de gaz metan.Mina de carbune Ulyanovskaya se gaseste intr-o regiune izolata din Siberia, la aproape 3000 de kilometri est de Moscova. A fost deschisa acum cinci ani si era considerata una dintre cele mai moderne mine din Rusia.

Minele de carbuni din Rusia sunt in marea lor majoritate neprofitabile si ca urmare foarte putine au investit in echipamente de siguranta de la destramarea Uniunii Sovietice in 1991.Industria miniera ruseasca a inregistrat mai multe accidente grave in ultimii ani.

Anul trecut, 25 de mineri au fost ucisi intr-un incendiu la o mina de langa granita cu China. Iar cu un an inainte, alti 21 de mineri si-au pierdut viata intr-o explozie la o mina din regiunea in care a avut loc si incidentul de azi.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.