Razboiul dintre Irak si Kuweit a lasat in spatele sau urme pe care, in urma cu 15 ani, nimeni nu le banuia. Armamentul cu uraniu folosit de americani in razboi, si abandonat in Irak, a adus in ultimii ani doar durere. Copiii irakieni se nasc monstri.

Soseaua mortii
Asa a fost denumita strada care leaga, la nord, Irak-ul de Kuweit. O sosea pe care armata americana a abandonat si distrus zeci de tone de munitie si armanent din timpul faimoasei operatiuni denumite "Furtuna in desert". O sosea de-a lungul careia, in prezent, copiii familiilor irakiene se nasc cu malformatii congenitale greu de suportat pana si de pelicula unui film horror. Sunt monstrii nesabuintei umane.

Consecinte

"Desert Storm" s-a incheiat pe soseaua mortii, locul unde armata americana a distrus o mare cantitate de arme chimice, raspandind o groaza de substante toxice in aer si apa. Clima uscata a ajutat si ea la raspandirea substantelor. La efectele datorate de distrugerea armamentului chimic se adauga si contaminarea cu uraniu saracit ( contine putin uraniu imbogatit, radioactiv). Uraniul saracit ( Depleted Uranium) este un deseu toxic care provine din industria nucleara, un metal foarte dur, bun pentru armura si cap de proiectile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.