Jacques Chirac risca sa fie urmarit in justitie pentru coruptie dupa incheierea mandatului de presedinte, dar se pare ca a gasit solutia: s-ar putea refugia de la lyse in Maroc, unde si-a construit o casa de vacanta linga Marrakech. Si nu e vorba despre o cabana amarita de fugar, ci despre o constructie impresionanta pe un domeniu de peste 1.000 de hectare. Terenul nu ii pare de ajuns. Presedintele francez planuieste sa mai cumpere inca 600 de hectare de teren.

Chirac "9 case"

Familia prezidentiala Chirac detine si un mic castel in centrul Frantei si un apartament in Paris, dar avantajele de a petrece mai mult timp in Maroc sint multiple. Astfel, cuplul prezidential ar avea ocazia sa o vada mai mult pe Laurence, fiica cea mare a lui Chirac. Ea sufera de anorexie, a supravietuit mai multor tentative de sinucidere si locuieste in cea mai mare parte a anului, sub supraveghere medicala, pe litoralul marocan.

Prieteni albi pentru zile negre

Gazdele marocane ale lui Chirac probabil vor fi mai mult decit solidare cu presedintele francez in cazul anchetei pentru coruptie care il asteapta cu audieri la jumatatea lunii iunie, dupa ce pierde imunitatea data de calitatea de presedinte. Chirac a avut grija sa cultive relatii extrem de prietenoase cu regele Mohammed al VI-lea - supranumit "M6" in Franta - care achita notele de plata si il copleseste pe Chirac cu daruri ori de cite ori presedintele si sotia sa, Bernadette, merg in vacanta la Gazelle d’Or, un hotel de lux de linga Taroudant, in Maroc.