Desi infiintarea unei baze de date centralizate privind amprentele digitale este abia in faza de propunere in cadrul Uniunii Europene, ideea a reusit deja sa declanseze controverse si temeri in toate taberele europene.
Initiativa colectarii computerizate a datelor personale ale cetatenilor din cele 27 de state din Uniunea Europeana (un proiect aditional la acordul din ianuarie privind schimbul de date prin extinderea Tratatului de la Prum) reprezinta una dintre cele mai recente masuri de lupta impotriva criminalitatii, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA. Marea Britanie, de exemplu, este asteptata sa contribuie cu toate datele detinute de politie, informeaza "Times".
Acestea includ amprentele suspectilor si ale persoanelor eliberate fara sa fie puse sub acuzare, dar si pe cele ale infractorilor condamnatilor pentru crime. In principiu, baza de date ar trebui sa fie gata si functionala pana la sfarsitul anului viitor. Informatia sensibila continuta ar putea fi impartasita cu terti, cum ar fi autoritatile americane.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.