Toamna aceasta va completa cu informatii de prima mina fizica atomica, iar umanitatea ar putea da piept cu o epidemie a sindromului respirator acut sever. Microsoft ar putea bate palma cu Yahoo! impotriva lui Google, in timp ce China si India sint la un pas de revolte taranesti. Jurnalistii publicatiei "Time" au realizat un exercitiu de gindire ce testeaza viitorul, in functie de specializarile lor.

Curse cu rachete si fotbalisti androizi

Anul viitor, pilotii in carne si oase vor fi propulsati in adincul cerului, pe trasee invizibile, la viteze de peste 400 de kilometri pe ora. Noua liga a curselor de rachete va fi inaugurata astfel, iar atractiile vor fi avioanele

X-Racer pentru o singura persoana, ale caror zboruri demonstrative sint planificate pentru acest an.

In acelasi registru al propulsoarelor, Ares I, finisata in ianuarie de catre NASA, este prima racheta cu adevarat potential de la Saturn V incoace si se anunta capabila sa trimita astronauti in orbita pina in 2014 si pe luna pina in 2020. Racheta este prevazuta cu motoare Apollo si poate transporta o incarcatura utila de 25 de tone, avind testul de lansare peste doi ani. Momentul se anunta unul egal in importanta cu cel din 1967, anul propulsarii primei Saturn V.

Totodata, in august 2007 va fi lansata si sonda Phoenix, tot sub egida NASA, care va cauta urme de viata in gheata subteranului martian la mijlocul lui 2008.

Totodata, inceputul lui iulie va gazdui si Campionatul Mondial de Fotbal al Robotilor, cu scopul de a antrena jucatori androizi autonomi capabili sa invinga o echipa umana pina in 2050.

Un moment cu mare greutate se anunta postarea online, in noiembrie, a rezultatelor celui mai complex experiment din toate timpurile: acceleratorul de particule intins de-a lungul granitei dintre Franta si Elvetia, intr-un tunel subteran circular lung de peste 90 de metri. Experimentul va completa Modelul Standard al fizicii particulelor sau il va demola.

Droguri cu rol de vraci

Totodata, halucinogenele ar putea fi leacuri legale in tratamentul medical de peste zece ani, arata actualele cercetari stiintifice. Substanta MDMA, cunoscuta sub numele de Ecstasy, este testata acum in rindul pacientilor suferinzi de stres postraumatic si anxietate. Ultimii doi ani au pus in lumina efectele benefice ale ciupercilor halucinogene in cazul pacientilor compulsivi, precum si pe cele ale ketaminei in cazul celor depresivi.