Parlamentul European a adoptat un acord de liberalizare a transportului aerian transatlantic, care ar putea duce la cresterea numarului locurilor de munca si a numarului de pasageri.

Deputatii europeni au dezbatut acordul de liberalizare a transportului aerian transatlantic, incheiat saptamina trecuta de Comisia Europeana, si vor adopta o rezolutie in aceasta privinta. Comisarul pentru Transporturi, Jacques Barrot, a explicat prevederile documentului. Acordul permite companiilor aeriene din statele UE sa zboare din orice oras european spre Statele Unite, iar aeroporturile din Europa se deschid pentru companiile americane. Acesta ar putea fi un prim pas pentru curse aeriene mai ieftine si pentru cresterea numarului pasagerilor cu inca 26 de milioane, dar efectele negative asupra mediului dau de gindit.

Beneficii economice

Seful Comisiei parlamentare pentru transport, Paolo Costa, a sustinut acordul, declarind ca acesta va duce la o crestere a competitiei intre companiile aeriene si la scaderea pretului biletelor. El a numit ruta transatlantica "o piata matura" si a apreciat ca numarul noilor curse aeriene va fi mai mic decit cel de pe noile piete emergente globale. In viziunea sa, acordul va determina mai degraba o redistribuire a zborurilor decit o crestere dramatica a numarului acestora. Comisarul Barrot a explicat impactul economic important - beneficii de 12 miliarde de euro si crearea a 80.000 de noi locuri de munca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.