Desi sint cel mai bine platiti parlamentari din Europa, reprezentantii legislativului italian angajeaza oameni la negru.
Dintre cei 683 de colaboratori parlamentari ai deputatilor italieni, doar 54, adica 8% au un contract de munca in regula, potrivit datelor oficiale. S-au gindit sa ceara aceste date reporterii unui popular program tv, "Le iene" ("Hienele"), aceiasi care anul trecut au scos la iveala faptul ca mai bine de jumatate dintre parlamentari fac uz de stupefiante, intr-o forma sau alta. In afara celor 54 de asistenti cu acte in regula, 629 sint inregistrati ca prestind activitati in regim gratuit. In realitate insa, se crede ca cei mai multi primesc lunar un salariu de 800-1.000 de euro la negru. "Hienele" au inregistrat declaratiile unora dintre acestia fara a le divulga identitatea.

In esenta, ei au spus ca muncesc 8-10 ore pe zi, dar sint practic la dispozitia deputatilor 24 de ore din 24, in functie de nevoile acestora, si nu au vacante fixe. Multi dintre cei in cauza au in spate ani de munca in aceste conditii, unii mai mult de zece, toti cu speranta ca, intr-o zi, lucrurile se vor schimba in bine. De partea cealalta, fenomenul a fost recunoscut, cu jumatate de gura, printre zimbete mai mult decit expresive, de deputatii luati la intrebari de reporterii programului si, ulterior, de presa italiana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.