Membrii elitei ariene care urma sa conduca imperiul nazist al lui Hitler timp de o mie de ani trebuia sa aiba ochii albastri si parul blond

Hitler dorea urmasi perfecti ai rasei ariene, insa, in schimb, progeniturile din timpul razboiului, cu tati soldati germani si mame norvegiene au fost nevoiti sa suporte zeci de ani de umilinte si abuzuri, pe masura ce tara lor se chinuia sa se impace cu contributia Norvegiei in cadrul planului aberant al Fuhrerului, relateaza presa britanica.

Joi, 150 de barbati si femei, care acum au in jur de saizeci de ani, au dat in judecata guvernul lor la cea mai inalta curte de justitie a Drepturilor Omului, cerand compensatii pentru faptul ca au fost implicati fara voie in experimentele nazistilor. Acestia cer aproape 60 de mii de euro fiecare, pretinzand ca au fot neglijati, tratati inuman si, dupa razboi, chiar violati.

In cadrul programului nebunesc denumit "Lebensborn" s-au nascut in jur de 12.000 de copii. Programul era condus de catre comandatul SS Heinrich Himmler.

Conform acestui proiect, mamele norvegiene erau foarte pretuite pentru radacinile lor "vikinge", iar ofiterii SS erau incurajati sa aiba copii cu localnicele, chiar daca acestea erau deja maritate.

Pe cand nazistii dominau Europa, acesti copii erau nascuti cu privilegii si putere. Clinicile Lebensborn erau dotate cu echipament de ultima ora, iar acolo nou-nascutii erau "botezati" intr-o ceremonie SS unica: leganandu-si bebelusii sub un simbol urias al SS, mamele trebuiau sa jure credinta vesnica ideologiei naziste.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.