Pentru a da impresia unei lupte electorale, Putin are acum doua partide care isi impart grosul procentelor.

Scena politica ruseasca are de curind doua partide majore pro-Kremlin, care se vor confrunta pentru prima data in alegerile pentru parlamentele locale, de la sfirsitul acestei saptamini. Rusia Unita, partidul veteran al presedintelui Putin, care domina scena politica a ultimilor ani, va primi, conform sondajelor citate de "Financial Times", peste 40% in 14 dintre cele 86 de regiuni. Rusia Unita se va confrunta insa, de data aceasta, cu concurenta partidului Numai Rusia, partid de stinga moderat, creat anul trecut, cu sprijinul Kremlinului, prin unirea a trei grupuri politice mai mici.

Numai Rusia foloseste imaginea presedintelui Putin, desi acesta nu este membru al nici unui partid. La primul congres al partidului, liderul acestuia, Serghei Mironov, a citit salutarile din partea lui Putin pentru membri, dupa care s-a lansat in criticarea membrilor Rusiei Unite, pe care ii considera birocrati a caror vreme a trecut deja. "Rusia Unita se teme foarte tare de noi si are toate motivele", a declarat Mironov.

In fata celor doua partide pro-Kremlin, opozitia divizata nu prea are sanse, nici la alegerile locale de acum, nici la cele pentru Duma de Stat, din iarna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.