Parlamentul Iranului a aprobat un proiect de lege care prevede rationalizarea benzinei subventionate incepand cu 22 mai, iar guvernul urmeaza sa fixeze cantitatea care va face obiectul restrictiilor si pretul combustibililor care vor fi vanduti liber.
Desi Iranul este un mare producator de petrol, rafinariile iraniene nu reusesc sa furnizeze suficient combustibil pentru piata interna. Asa ca, paradoxal, a fost nevoit sa importe petrol rafinat, pentru piata interna, ceea l-ar putea face vulnerabil din cauza sanctiunilor internationale, scrie Reuters.

La ora actuala, in Iran, benzina este mai ieftina decat apa minerala, ceea ce a incurajat consumul. "Benzina va fi rationalizata si va avea pretul de 1.000 de riali (0,082 euro) pe litru", a comunicat ISNA. In prezent, un litru de benzina costa in Iran 800 de riali (0,06 euro). Autoritatile de la Teheran vor decide pana la 20 aprilie cat de mare va fi cota alocata fiecarui cetatean.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.