Caci Christian inca mai figureaza in acte sub numele de Christina, desi recent s-a supus unei operatii de schimbare de sex tocmai pentru a-si implini visul insuratorii. Povestea - pe cat de neobisnuita, pe atat de scandaloasa, tinand cont ca personajul Christina-Christian este om politic (membru PDS) - a fost relatata pe larg de cotidianul "Bild". Schenk a fost, pana in 2002, deputata, mai intai al Verzilor, apoi al stangii PDS. S-a supus complicatei operatii fiindca nu se simtea femeie, ci barbat, iar acum marturiseste ca se simte usurat(a) ca a scapat de sani.

Tratamentul hormonal urmat dupa operatie i-a schimbat si vocea, ingrosandu-i-o. Acum se simte cu adevarat in stare sa-si protejeze partenera de viata, o jurista in varsta de 43 de ani, care a trecut fara probleme de la legatura homosexuala la cea heterosexuala. Schenk sustine ca nu s-a temut nici o clipa de interventia chirurgicala, pe care a considerat-o una de ordin estetic, si ca, dupa ce i-au fost indepartate bandajele, s-a vazut exact asa cum se visase dintotdeauna. Dr. Michael Szukaj, psihoterapeut cu indelungata experienta de lucru cu transsexualii, spune ca multi dintre pacientii lui au probleme de autoacceptare, cad prada depresiei, iar 10% recurg la suicid. Pentru acesti oameni, schimbarea de sex este o solutie salvatoare. Dar poate face medicina dintr-o femeie cun barbat adevarat?

Dr. Johannes Bruck, seful clinicii de chirurgie plastica de la spitalul Martin-Luther din Berlin, spune ca, din punct de vedere tehnic, este posibil, insa operatia nu garanteaza si comportamentul sexual ulterior al pacientului. Christian Schenk se declara totusi convins ca nu interventia chirurgicala conteaza ca sa te simti bine in propria piele.