Elementele sistemului american de aparare antiracheta care vor fi amplasate in Polonia si Cehia sunt obiective slab protejate, au anuntat ieri surse militare ruse.

"Sunt instalatii vulnerabile si destul de prost aparate, iar toate avioanele de lunga traiectorie sunt capabile sa le distruga, atat din punct de vedere fizic, cat si electronic", a afirmat in acest sens generalul Igor Hvorov. "Lucram deja la aceasta chestiune", a precizat el.

Potrivit spuselor sale, in 2007 fortele aeriene militare vor primi in dotare noile aparate TU-160, o ultima generatie a acestor bombardiere si purtatoare de rachete. In plus, a adaugat oficialul, la sfarstiul lunii martie - inceputul lunii aprilie, vor fi organizate exercitii militare pentru perfectionarea unor astfel de misiuni. Referindu-se la noile tipuri de armament, el a aratat ca Rusia isi pastreaza pozitia de lideri in lume in domeniul crearii rachetelor de croaziera din clasa "aer-sol" si "aer-aer".

Pe acest fundal, publicatia "Newsweedk" scria in numarul ei de ieri ca, in realitatea, starea fortelor armate ale Rusiei se afla intr-o stare jalnica. Pentru ca, in pofida tuturor declaratiilor pompoase, a promisiunilor si angajamentelor asumate de mai marii statului, inclusiv de presedintele Vladimir Putin, problema poarta numele "om". Nu, nu e vorba, oricat nu ar fi de ciudat, de tehnologie. "Rusia a reusit sa creeze sisteme de mare precizie, sisteme complexe si greu de doborat". Da, adauga sursa citata. Regimul de la Kremlin aloca mai multi bani pentru dezvoltarea Armatei, dar banii nu inseamna tot. "Calcaiul lui Ahile al Armatei ruse sunt oamanii, adica soldatii: de la tinerii inrolati aproape cu forta si pana la corpul de ofiteri, corupt din cap si pana in picioare".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.