Reuters a dorit sa afle daca cei mai puternici oameni de pe planeta respecta mediul inconjurator

Daca interesele de stat nu i-au permis presedintelui George W. Bush sa se alature liderilor celor 141 de tari care au semnat protocolul de la Kyoto privind limitarea emisiilor de gaze in atmosfera, acesta incearca sa arate ca-i pasa de mediu, pe proprietatea lui. Agentia Reuters, preluata de Newin, a facut o ancheta in incercarea de a stabili daca declaratiile liderilor mondiali sunt in concordanta cu viata lor privata.

Dispozitivele de colectare a apei de la ferma lui Bush din Texas sunt conectate la un sistem de incalzire si racire care trimite apa in subteran pentru a o pastra la o temperatura constanta de 19 grade Celsius, reducand astfel substantial folosirea energiei. Kristin Hellmer, de la Consiliul pentru Calitatea Mediului de la Casa Alba, a afirmat ca, la ferma, "apa provenita de la dusuri, chiuvete si toalete este trimisa in instalatii de purificare in subteran si apoi este folosita la irigarea florilor din gradina, copaci.

Blair are cota de emisii de carbon la avion

Premierul Tony Blair a mai redus termostatul si isi pune o haina in plus. Toata energia pe care foloseste in Downing Street provine de la un furnizor de energie regenerabila printr-un contract special. Purtatorul de cuvant al guvernului a dezvaluit ca Executivul foloseste becuri ecologice, care consuma putin, si are facilitati de reciclare pentru cele mai obisnuite produse precum hartia, conserve, sticla, cartuse de imprimanta si baterii. "Din aprilie 2005, toate cursele aeriene efectuate de premier si oficiali au calculate emisiile de dioxid de carbon", a explicat purtatorul de cuvant. Cancelarul german Angela Merkel recunoaste ca face economie ca toata lumea. Nu lasa televizorul sa merga fara rost, conduce o masina Volkswagen Golf de mic litraj.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.