Alianta Nord-Atlantica a cerut Turciei coridor de zbor pentru avioanele sale, precum si deschiderea granitelor terestre cu Iran in cazul desfasurarii unei operatiuni militare impotriva republicii islamice.
Dupa cum transmite canalul CNN Turk, desi Ankara nu a dat un raspuns, este putin probabil un accept: relatiile dintre cele doua tari au cunoscut in ultimul timp o evolutie imbucuratoare. In acelasi timp, secretarul general al Ligii arabe, Amr Mousa, a declarat ca tarile din regiune nu vor permite Israelului sa-i fie folosit spatiul aerian pentru un atac impotriva Iranului, daca SUA vor lua o decizie in acest sens. Pe acest fundal, Grupul celor sase puteri (SUA, Franta, Marea Britanie, Rusia, China si Germania) s-a reunit ieri la Londra, in incercarea de a gasi o formula pentru a determina Teheranul sa renunte la programul sau nuclear, salvandu-se astfel de la noi sanctiuni economice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.