Seful serviciului britanic de spionaj extern MI5, John Scarlett, l-a avertizat pe printul Harry, care se pregateste sa plece in Irak impreuna cu regimentul sau, de pericolele care-l pandesc la fiecare pas in aceasta tara.

Potrivit cotidianului "Daily Express", in cursul unei operatiuni speciale au fost descoperite date care atesta pregatirea de catre insurgentii irakieni a unei actiuni de lichidare a celui de-al treilea pretendent la tronul Marii Britanii. Expertii in decodarea informatiilor cifrate au reusit sa citeasca un mesaj al gruparii teroriste Al-Qaeda, potrivit caruia Harry va deveni principala tinta a retelei condusa de Ossama ben Laden.

Scarlet i-a prezentat printului documentele MI5, pentru a-i crea o imagine cat mai apropiata de realitate despre ce i s-ar putea intampla in cel mai fierbinte loc din lume. Dar, nota publicatia mentionata, directorul MI5 s-a abtinut de la orice tentative de a-l convinge pe fiul cel mic al printului Charles sa renunte la misiune. Nepotul Reginei Elisabeta a II-a (foto) va pleca "pe front" in urmatoarele saptamani. Pe acest fundal, un alt cotidian insular, "Daily Telegraph", scria, tot ieri, ca premierul Tony Blair a sfidat o amenintare cu moartea lansata de Al Qaeda in 2002.

Conform planului, Blair urma sa fie ucis chiar sub ochii Reginei, in cadrul ceremoniilor dedicate Jubileului de aur al Suveranei si organizate in plin centrul Londrei. Riscul la care s-a supus premierul a fost dezvaluit, intr-un nou documentar BBC, de lordul Stevens, la acea data comisar al Scotland Yard. "A existat un astfel de pericol. A fost un avertisment serios. La mijloc era viata premierului. Si nu au existat motive care sa ne determine sa nu luam in serios amenintarea", a explicat lordul Stevens. Complotul a fost insa dejucat. In jurul Palatului Buckingham au fost amplasati lunesti, gata sa actioneze in caz de atac. "Am mers sa discut cu premierul. Problema noastra era daca Blair se va alatura celorlalti demnitari in fata Palatului. Mi-a spus ca e hotarat sa apara in public".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.