Un scandal medico-legal a luat amploare, in aceste zile, in Marea Britanie.
Plecand de la cazul Raselei Nickell, rezolvat initial gresit de catre anchetatori - din cauza unor teste ADN inconcludente, se vor reverifica toate dosarele care au fost rezolvate prin astfel de probe, in ultimii cinci ani. Greselile de interpretare a analizelor genetice efectuate de Forensic Science Service, institutul medico-legal britanic, au afectat aproximativ 2.500 de cazuri si se estimeaza ca sute de criminali si violatori ar putea sa fi scapat "printre degetele politiei". Scotland Yard a reactionat violent la aceste dezvaluiri si a cerut refacerea testelor in laboratoare particulare.

Statistic vorbind, dupa ce s-au refacut testele pe un lot de 100 de dosare, s-a observat ca numai in 10% din cazurile rezolvate cu metoda veche ar putea avea erori de identificare. Chiar si asa, ministrul de interne a spus ca este inad-misibil ca peste 200 de decizii sa ramana gresite, mai ales ca sunt in discutie numai acuzatii grave, de crima, viol si atac violent.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.