In vreme ce sirbii si albanezii se cearta la Viena pe statutul Kosovo, transnistrenii invata de la Moscova cum sa urmeze modelul albanez.

Presedintele transnistrean, Igor Smirnov, se afla zilele acestea la Moscova pentru discutii cu oficialii rusi. Conform BASA-press, el va propune Rusiei un proiect de cooperare in domeniul militar-industrial si va cere suplimentarea fondurilor acordate Transnistriei.

Clubul separatistilor

Sustinerea Moscovei pentru regimurile separatiste din Transnistria, Osetia de Sud si Abhazia ramine certa. Marti, Rusia a gazduit o reuniune a ministrilor de externe din cele trei regiuni, unde acestia au anuntat ca vor urmari sa obtina independenta dupa modelul Kosovo. Ministrul de externe al Osetiei de Sud, Murat Dhzioev, a declarat ca liderii celor trei regiuni vor continua sa studieze precedentul Kosovo "indiferent de ce crede Vestul". Intr-un interviu pentru "Kommersant", ministrul a mai spus ca o decizie despre statutul regiunilor va fi luata pina in aprilie, cind liderii Transnistriei, Osetiei de Sud si Abhaziei se vor reuni la Moscova la cel mai inalt nivel.


Despre autor:

Ziarul Financiar

Sursa: Ziarul Financiar


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.