SUA vor sa-si duca la bun sfarsit misiunea din Irak si sa se intoarca acasa ‘’cu onoare’’, a declarat miercuri vicepresedintele american Dick Cheney, in contextul in care razboiul din Irak este din ce in ce mai lipsit de popularitate pe plan intern si starneste tot mai multe indoieli in randul aliatilor Washingtonului, relateaza Reuters.
Cheney a facut aceste remarci in cadrul vizitei sale in Japoniei, intr-un discurs rostit la bordul portavionului USS Kitty Hawk, la baza navala Yokosuka, din apropiere de Tokio. Vizita vicepresedintelui american in Japonia survine la cateva saptamani dupa ce ministrul nipon al apararii a declarat ca inceperea razboiului din Irak a fost o greseala, iar ministrul de externe japonez a calificat strategia de ocupatie a SUA drept ‘’imatura’’.

Aceste declaratii l-au determinat pe premierul Shinzo Abe, cu care Cheney urmeaza sa se intalneasca mai tarziu miercuri, sa incerce sa reasigure Washingtonul in legatura cu sprijinul Japoniei pentru politica SUA din Irak. Totusi, un sondaj dat publicitatii marti a aratat ca majoritatea alegatorilor niponi sunt de acord cu afirmatia ministrului apararii, Fumio Kyuma, in sensul ca presedintele George W.Bush a gresit lansand interventia din Irak, noteaza Reuters.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.