Un grup ce s-a prezentat drept Armata pentru Eliberarea Kosovo a revendicat atentatul

Trei autovehicule apartinand misiunii ONU in Kosovo si un vehicul privat au fost avariate in urma unei explozii produse dintr-o zona rezidentiala din capitala provinciei Kosovo, Pristina. Deflagratia nu s-a soldat cu victime, a anuntat politia citata de AFP.

Un dispozitiv de origine necunoscuta a explodat luni seara, in jurul orei locale 21.30 (22.30 ora Romaniei), in apropiere de centrul Pristinei. O sursa din politie a afirmat ca dispozitivul explozibil a fost plasat sub una dintre masini. Acest incident survine la 10 zile dupa ce doua persoane si-au pierdut viata in confruntarile dintre politie si simpatizantii miscarii albaneze "Autoapararea", care militeaza pentru independenta provinciei.

Un grup ce s-a prezentat drept Armata pentru Eliberarea Kosovo a revendicat, ieri, atentatul cu bomba care a vizat cele trei vehicule ale ONU, afirmand ca atacul a fost o riposta la uciderea a doi protestatari etnici albanezi in confruntarile ce au avut loc in legatura cu propunerile emisarului Natiunilor Unite privind viitorul provinciei sarbe, informeaza AA. Grupul, care a difuzat declaratia prin e-mail, s-a prezentat drept Armata pentru Eliberarea Kosovo - in prezent forta de gherila dezmembrata a etnicilor albanezi care a luptat pentru independenta impotriva fortelor sarbe in timpul conflictului din 1998-1999 (UCK). Gruparea sustine ca s-a reorganizat pentru "a razbuna moartea celor doi protestatari". Politia nu a comentat declaratia, a carei autenticitate nu a putut fi verificata de surse independente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.