Liderul opozitiei ucrainene, Iulia Timosenko, pare decisa sa imprime un plus de "culoare" nesfarsitelor scandaluri care pigmenteaza viata politica a vecinilor nostri.
Luni, ea a batut palma cu mai marii blocului proprezidential "Ucraina noastra", in privinta unei colaborari parlamentare pentru a grabi caderea guvernului Viktor Ianukovici. Ieri, cele doua fractiuni "portocalii" urmau, in cadrul unei prime actiuni comune, sa blocheze lucrarile Radei supreme. Le-au luat-o insa inainte deputatii coalitiei de guvernamant, care au ocupat tribuna sedintei. Prin urmare, alesii ucraineni nu au facut decat sa-si arunce vorbe grele, asteptand fie sa plece acasa, fie sa inceapa dezbaterile prevazute pe ordinea de zi. intre timp, presa de la Kiev scria ca majoritatea parlamentarilor nu sustin ideea propusa de Lituania si aprobata de presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, privind formarea unei aliante antirusesti a tarilor de tranzit a petrolului si gazelor naturale, la care sa adere si Belarus.

Subiectul figureaza pe agenda de lucru a vizitei pe care presedintele belarus Aleksandr Lukasenko se pregateste sa o intreprinda la Kiev. Dupa scandalul energetic din iarna cu Moscova privind pretul la hidrocarburile furnizate de Rusia, Minsk a intreprins numeroase tentative de apropriere de Occideny si de tarile ostile Kremlinului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.