Congresul SUA pare decis sa-i faca zile amare presedintelui George W. Bush. Senatul american s-a pronuntat impotriva examinarii unei rezolutii adoptata in ajun de Camera Reprezentantilor si care denunta suplimentarea trupelor din Irak, plan promovat de administratie.
Pentru a doua oara in doua saptamani, Senatul a refuzat inscrierea subiectului pe ordinea de zi, intarziind astfel dezbaterile pe aceasta chestiune. La mijloc nu este simpla dorinta de a se opune proiectelor republicanului Bush. Este vorba de bani multi - 100 miliarde de dolari, costul preconizatei operatiuni armate. Senatoarea Hillary Clinton, candidat la investitura democrata in cursa pentru Casa Alba, a cerut ca fortele americane sa inceapa o retragere in urmatoarele 90 de zile. Sosita sambata intr-o vizita surpriza la Bagdad, secretarul de stat american Condoleezza Rice s-a deplasat ieri in Israel.

Este al doilea turneu in mai putin de doua luni intreprins de Rice in regiune cu scopul de a impulsiona procesul de pace israeliano-palestinian, a carui rezolvare este considerata cheia normalizarii situatiei din intregul perimetrul, inclusiv din Irak. "Sper ca voi fi in masura sa imprim o oarecare energie, sa vin cu idei noi, pentru ca partile sa poata analiza problemele divergente. Dar nu intentionez sa transform totul intr-un mare proiect american", a subliniat Rice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.