Parlamentarii din Organizatia Conferintei Islamice, intruniti de doua zile in capitala Malaysiei, Kuala Lumpur, au lansat un apel vineri seara la respectarea „dreptului inalienabil” al Iranului la utilizarea energiei nucleare, informeaza AFP.
Cu aceasta ocazie, OCI "face apel la respectarea totala a drepturilor inalienabile a tuturor natiunilor in explorarea tehnologiilor moderne, inclusiv a energiei nucleare in scopuri pasnice", mentioneaza un comunicat final. Documentul invita, de asemenea, Consiliul de Securitate al ONU sa exercite presiuni asupra Israelului pentru a inceta lucrarile de constructie si excavare intreprinse la Esplanada Moscheilor la Ierusalim, care au provocat protestele vehemente ale comunitatii musulmane. Parlamentarii au condamnat actiunile teroriste in Irak si declara ca sprijina eforturile guvernului de la Bagdad pentru a-si dezvolta propriile forte militare si ale securitatii inainte de evacuarea trupelor straine. Reuniunea de la Kuala Lumpur, terminata vineri, a regrupat 170 de reprezentanti ai 36 din cele 57 tari membre ale OCI, a carei presedintie este asigurata in prezent de Malaysia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.