Jurnalistul australian care a scris o carte despre printesa Masako a Japoniei refuza sa ceara scuze, desi guvernul de la Tokyo considera ca volumul contine neadevaruri si insulte la adresa familiei imperiale.Ziaristul australian Ben Hills refuza sa ceara scuze, considerind ca nu are de ce, si ii acuza pe oficialii japonezi ca incearca sa cenzureze cartea. El sustine ca printesa Masako (42 de ani) ar trebui sa primeasca scuze pentru tratamentul la care este supusa de catre familia imperiala.

Masako, absolventa a Universitatii Harvard, a avut o cariera stralucita in diplomatie inainte de a deveni printesa. Vorbeste mai multe limbi straine si a calatorit in toata lumea inainte de a se casatori, in 1993, cu printul Naruhito, mostenitorul tronului Japoniei. Masako si sotul ei sint parintii unei fetite, Aiko, acum in virsta de cinci ani.

"Prizoniera Tronului Crizantemei"

Dupa ce a intrat in familia imperiala, Masako a inceput sa sufere de depresie, stres si anxietate si a fost internata in spital, in 2003, pentru a urma un tratament medical, stind apoi inchisa intre zidurile palatului ani buni. Este foarte rar vazuta in public si isi indeplineste doar citeva dintre sarcinile oficiale. Multa lume a pus boala ei pe seama presiunii la care a fost supusa pentru a da nastere unui baiat care sa mosteneasca tronul Japoniei, dupa mai mult de zece ani de casnicie si citeva sarcini pierdute.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.