Numai anul trecut Partidul Comunist din China a luat masuri impotriva a aproape o suta de mii dintre membrii sai in legatura cu acuzatii de coruptie.
Comisia de disciplina a Partidului Comunist din China spune ca sanctiunile aplicate pana acum au vizat acuzatii de luare de mita sau incalcare a regulilor financiare ale partidului.

Desi numarul persoanelor implicate e mai mic decat cel din anul anterior, majoritatea populatiei din China, inclusiv liderii partidului comunist chinez, considera ca problema coruptiei este din ce in ce mai grava.Noua agentie anticoruptie va avea birouri in majoritatea provinciilor din China.In ultima perioada, mai multi lideri comunisti sau oficiali guvernamentali au fost demisi.In ciuda acestor masuri exista voci potrivit carora, problema coruptiei din China nu va putea fi rezolvata cata vreme libertatea presei si independenta justitiei nu sunt garatate.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.