Comisia Europeana e nemultumita ca tot mai multe companii migreaza cu sediile in Elvetia ca sa beneficieze de sistemul fiscal avantajos.

Comisia Europeana considera ca Elvetia nu joaca corect si vede in facilitatile fiscale elvetiene o forma ilegala de ajutor de stat. Este o reactie de frustrare in fata hemoragiei de companii care se scurg din UE in Elvetia fugind de taxe. Comisia Europeana sprijinita de multe tari membre reclama ca nu e corect ca firmele sa fie iertate in Elvetia de taxe regionale si locale pe un profit facut in restul Europei.

Relatia se clatina

Comisia sustine chiar ca Berna incalca, astfel, un acord UE-Elvetia semnat in 1972 prin care partile se angajeaza sa nu acorde facilitati care sa afecteze concurenta. CE cere acum membrelor UE sa-i dea mandat de renegociere a acordului. Elvetia nu e membra UE, dar aplica in general setul UE de reguli pentru piata interna. Motiv pentru care Bruxelles-ul ofera companiilor elvetiene acces privilegiat la piata interna UE, un avantaj considerabil avind in vedere cele 500 de milioane de consumatori europeni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.