Cancelarul german Angella Merkel si primul ministru britanic Tony Blair s-au intalnit marti pentru o scurta intrevederela orele amiezii la Berlin.
Scopul discutiilor dintre cei doi sefi de guverne a fost stabilirea unei pozitii comune a celor doua state in privinta schimbarilor climatice si a situatiei din Orientul Mijlociu. Germania care detine in acest an atat presedintia G8 si cat si a Uniunii Europene este interesata de ambele teme. Inaintre plecarii premierului britanic spre Berlin purtatorul de cuvand din Downing Street 10 anuntase ca guvernul britanca va sprijini initiativele Germaniei in cele doua forumuri.

Dupa Forumul de la Davos problema schimbarii climatice a devenit una de prioritate maxima pentru cancelarul german care incearca sa o introduca atat pe agenda discutiilor G8, cat si a UE. Agela Merkel doreste de asemenea o revigorare a Cvartetului pentru Orientul Mijlociu si un rol mai largit in cadrul acestei structuri pentru Unoiunea Europeana, care este de altfel, cel mai important contribuabil la fondurile destinate sussinerii Autoritatii Palestiniene. Cvartetul din care mai fac parte pe langa reprezentantii UE cei ai ONU, ai Rusiei si Statelor Unite, sa va intalni la Berlin pentru a doua oara in decurs de o luna.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.