Legislativul european propune limitarea nivelului de deseuri

Parlamentul European incearca sa scape Uniunea de pericolul de a se scufunda in propriile gunoaie: plenul a votat ieri doua proiecte pregatite de Comitetul pentru mediu, conform carora nivelul productiei de deseuri ar trebui sa fie stabilizat, pina in anul 2012, la nivelul preconizat pentru 2008.

Statele membre se vor putea confrunta, deci, cu noi limitari in domeniul politicilor de mediu. Conform statisticilor citate in Parlament, 3,5 tone de deseuri sint produse pe cap de locuitor in fiecare an, in UE. Din imensa cantitate de deseuri produsa de europeni, 49% dintre cele produse la nivelul municipalitatilor ajung la gropi de gunoi, iar 33% sint reciclate.

Daca primul raport cere stabilizarea productiei de deseuri la nivelul din 2008 si o mai mare rata de reciclare, al doilea raport cere o "strategie tematica" de rezolvare a problemei. Acest al doilea raport cere eliminarea gropilor de gunoi pina in 2020.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.