Un cadou cu adevarat regesc pentru cancelarul Germaniei, Angela Merkel: 12 camile din aur, asezate frumos in jurul unei fantani din care curge apa .... de cristal.
Darul, un "frumos obiect de aur", cum l-a catalogat Merkel, i-a fost oferit de regele Abdullah al Arabiei Saudite, acolo unde seful guvernului de la Berlin intreprinde o vizita oficiala, etapa a unui turneu mai amplu in Orientul Mijlociu. Prilej pentru o trecere in revista a situatiei din regiune, pentru a trage concluziile de rigoare. Germania asigura in acest an sefia G8 si presedintia semestriala a UE. Iar Angela Merkel, cunoscuta drept un politician ambitios, doreste exclusiv rezultate excelente. Cum pe agenda pentru UE perimetrul Orientului Mijlociu constituie una din prioritati, cancelarul german a accentuat una din liniile politice pentru aceasta regiune, criticand Iranul si Siria pentru rolul lor in regiune.

"Exista forte care nu vor ca eforturile de pace sa fie incununate de succes", a estimat Merkel. "Suntem ingrijorati, in special in privinta Iranului", a adaugat ea, denuntand preocuparile nuclare ale Teheranului si implicarea acestui in evenimentele din Liban. in ce priveste Damascul,"Siria nu s-a folosit de ocazia de a juca un rol constructiv. Recunoscand, spre exemplu, Libanul pe plan diplomatic".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.