Unul dintre suspectii arestati in legatura cu atentatele de la 11 martie 2004 de la Madrid, in care au murit 191 de oameni, avea planuri detaliate ale garii Grand Central din New York, un indiciu ca teroristii pregateau un atentat si acolo, a scris ieri cotidianul spaniol "El Mundo".

Schite desenate de mana si "informatii tehnice extrem de specializate" despre acest obiectiv au fost descoperite pe o discheta confiscata din locuinta sirianului Mouhammad Almallah, arestat la 24 martie, dar eliberat ulterior, desi este considerat in continuare suspect si a fost pus sub urmarire. Fratele lui este cautat intr-o alta investigatie, cu privire la o celula Al Qaeda din Spania.

Autoritatile spaniole au intrat in posesia dischetei la scurt timp dupa atentatele de la Madrid, dar nu au anuntat FBI si CIA decat in luna decembrie, dupa ce au analizat informatiile.

Un oficial de la Ambasada SUA din Madrid a confirmat ca autoritatile americane au primit de la cele spaniole informatii cu privire la riscul unui atentat in gara Grand Central. Un oficial din politia spaniola, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a minimalizat riscurile, aratand ca schitele sunt destul de stangace realizate, nefiind clar nici macar daca ele reprezinta, intr-adevar, gara Grand Central.

Aproximativ 70 de persoane au fost arestate in legatura cu atacurile de la 11 martie de la Madrid, jumatate ramanand in inchisoare. Alti sapte suspecti s-au aruncat in aer intr-un imobil din Madrid in care fusesera asediati de politie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.