Nici japonezii, nici americanii nu au reusit pana acum sa puna la punct aparate capabile sa anunte din timp apropierea cutremurelor. Specialistii canadieni par sa fi gasit insa formula magica.
Seismologii au numarat miscarile telurice din Oceanul Pacific, in largul Insulei Vancouver, ajungand la concluzia ca aceste deplasari imperceptibile ale platourilor continentale anunta un cutremur devastator undeva in privincia British Columbia. Dezastrul ar putea avea loc chiar saptamana viitoare, au atras astentia seismologii. Desi, s-au grabit ei sa sublinieze, "riscul este destul de scazut". Cu alte cuvinte, nu va fi nicio nenorocire. Oricum, oamenii asteapta un cutremur. Pentru ca, spun ei, a fost o pauza lunga, o liniste suspecta. Dar nu, scoarta Pamantului se misca - asemenea mici seisme au fost inregistrate in falia Cascadia din adancul Ocenului si care este paralela cu coastele vestice ale Canadei si Statelor Unite.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.