Ciocniri intre tineri si politie s-au produs vineri seara, pentru a treia zi consecutiv, in Mureaux, suburbie sensibila din nord-vestul Parisului, iar o politista a fost ranita intr-un oras invecinat, unde a fost incendiat un autobuz, relateaza AFP.

Ciocniri s-au inregistrat vineri in jurul orei locale 21.30 (22.30, ora Romaniei), cand zeci de tineri au ridicat baricade si au aruncat cu cockteiluri Molotov in fortele de ordine. Cinci masini au fost incendiate. Situatia
s-a calmat o ora mai tarziu, potrivit prefercturii.
Joi seara, o suta de tineri au intrat in conflict cu politia, aruncand in fortele de ordine cu pietre si bombe fumigene. Patru membri ai fortelor de ordine au fost raniti. Miercuri seara, doi politisti au fost raniti cand circa 30 de tineri au aruncat cu pietre asupra masinii lor, tot in Mureaux.

In orasul Chanteloup-les-Vignes, la o diastanta de circa zece km, o politista a fost atacata vineri de circa 30 de tineri care au incercat sa o scoata din masina. Ranita la cap, ea a reusit sa ramana in vehicul. In acelasi oras, soferul unui autobuz a fost atacat de mai multe persoane care au incendiat vehiculul. Soferul a fost ranit. In autobuz nu se aflau pasageri.

In noiembrie 2005 populatia din suburbii s-a revoltat, violentele soldandu-se cu sute de raniti, cu incendierea a 10.000 de vehicule si a 300


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.