Adunarea Generala franceza a votat efectuarea unui schimb de teritorii cu statul vecin Luxemburg, intr-o decizie care confirma ca granitele statale in cadrul UE nu sint tocmai sfinte.

Comunele Russange din Franta si Sanem din Luxemburg, situate de o parte si de alta a granitei dintre cele doua state, vor schimba intre ele cite noua hectare de teren.

"Trocul" a fost posibil gratie unui acord semnat intre cele doua guverne pe 20 ianuarie 2006 si aprobat de Adunarea Nationala franceza pe 31 ianuarie 2007. Schimbul teritorial este pur functional si nu fara precedent.

Cele noua hectare care vor trece de la Franta la Luxemburg nu sint in prezent locuite de francezi si vor fi folosite de catre luxemburghezi pentru a se construi un parcaj si un sens giratoriu, menite sa descongestioneze o zona industriala foarte aglomerata din apropiere.

Nici teritoriul luxemburghez care va trece la francezi nu este locuit, astfel ca nu vor exista dificultati legate de reamplasarea populatiilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.