Ca replica la Scutul anti-racheta american instalat in Europa de Est, presedintele Rusiei a anuntat ca "toate raspunsurile noastre vor fi asimetrice, insa vor fi foarte eficiente"

Presedintele rus Vladimir Putin a criticat ieri planurile americane de instalare a scutului antiracheta in Europa de Est si a afirmat ca Rusia va avea un raspuns "foarte eficient". "Si noi ne gandim cum sa ne asiguram securitatea externa. Toate raspunsurile noastre vor fi asimetrice insa vor fi foarte eficiente", a declarat ieri presedintele rus in timpul traditionalei intalniri cu presa rusa. Putin a respins afirmatiile SUA care sustin ca sistemul anti-racheta este indreptat impotriva Iranului, si a afirmat ca acest sistem este indreptat impotriva Rusiei. "Specialistii nostri nu cred ca sistemele anti-racheta din Europa sunt indreptate impotriva teroristilor sau a Iranului. Chiar poti sa te lupti cu teroristii cu rachete balistice?", a afirmat ieri Putin. Presedintele rus a precizat ca Rusia detine deja sisteme capabile sa evite sistemele anti-racheta existente, si a promis o noua generatie de arme asupra carora astfel de sisteme nu vor avea nici un fel de efect.

Putin se leapada de arma energetica

Presedintele rus, Vladimir Putin, a dat asigurari ca Moscova isi va indeplini "toate obligatiile" din sectorul energetic fata de clientii sai din strainatate si a respins acuzatiile de utilizare a resurselor economice in scopuri politice. "Federatia Rusa si-a respectat intotdeauna si intentioneaza sa-si indeplineasca si pe viitor obligatiile. Dar nu avem obligatia de a subventiona economiile altor tari", a afirmat Putin in cursul conferintei sale de presa anuale. "Rusia este permanent acuzata ca foloseste resursele economice pentru a-si atinge obiectivele politice. Nu este adevarat", a continuat liderul rus. "Discutiile noastre cu tarile de tranzit (prin care Rusia isi exporta resursele catre Occident - n.red.) vizeaza asigurarea intereselor principalilor consumatori", a mai spus Putin, acuzand presa de "interpretare incorecta" a acestor negocieri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.