Imigrantii care depun cerere pentru a deveni cetateni sau a primi dreptul la sedere permanenta in Statele Unite ar putea fi obligati sa plateasca taxe mult mai mari, au declarat, miercuri, oficiali americani, relateaza Reuters.
Cresterea taxelor, supusa unui proces de revizuire, face parte din politica serviciilor pentru imigrare si cetatenie ce prevede reformarea sistemului de procesare a cererilor, care in prezent ii face pe multi imigranti legali sa astepte luni de zile sau chiar ani pentru a obtine un green card, naturalizarea sau cetatenia americana.Taxele mai mari ar furniza "finantare adecvata pentru nevoile serviciilor vamale si cerintele securitatii nationale, precum si modernizarea unei infrastructuri invechite", potrivit serviciilor. Conform propunerii, solicitarea cetateniei va costa 595 de dolari, fata de 330 in prezent, iar solicitarea pentru sedere permanenta ar ajunge la 905 dolari, fata de 325 in prezent. Daca vor fi aprobate, aceste taxte vor fi valabile timp de doi ani, incepand din octombrie. Cei care sustin imigrarea au criticat masura, despre care spun ca nu va garanta imbunatatirea serviciilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.