In premiera mondiala, intr-un cartier din Tokyo, oamenii de pe strada pot sa primeasca, printr-un dispozitiv, informatii despre magazinele pe langa care trec, ofertele lor promotionale si despre cum pot gasi un centru comercial anume sau un produs pe care-l cauta, informeaza publicatia "Le Monde".
Sistemul, botezat Tokyo Ubiquitous Project Ginza este functional, deocamndata, doar in cartierul Ginza, din centrul orasului Tokyo. Pentru a putea afla informatii despre magazinele, statiile de metrou, strazile sau despre ofertele publicitare si promotionale valabile in acel moment este nevoie de un dispozitiv electronic, numit Ubiquitous Communicator. Aparatul are cam zece centimetri lungime si poate fi purtat in buzunar sau in poseta. El citeste toate datele emise printr-o retea de emitatoare, instalata, momentan, doar in cartierul Ginza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.