Proiectul faraonic include cel mai mare muzeu Guggenheim, un Luvru, un muzeu national si un muzeu partial subacvatic
Patru muzee de standard ridicat - intre care se vor numara un Guggenheim, un Luvru, un muzeu maritim, partial construit sub apa, si un muzeu national - vor face ca linistita capitala a Emiratelor Arabe Unite (EAU), Abu Dhabi, sa intre in forta pe piata turismului cultural.

Autoritatile emiratului Abu Dhabi, cel mai bogat din cele sapte care formeaza Emiratele Arabe Unite, au decis sa construiasca pe insula Saadiyat ("insula Fericirii") o rezervatie naturala de 27 kilometri patrati, situata la 500 kilometri de coasta, un complex turistic de mare lux unic in lume care va include un "district cultural" ce va gazdui patru muzee si un centru de spectacole. Machetele si planurile acestui proiect colosal au fost prezentate in cadrul unei ceremonii prezidate de printul mostenitor al emiratului, seicul Mohammad ben Zayed al-Nahyane, in prezenta a patru arhitecti cei mai faimosi din lume: potrivit promotorului proiectului, Compania pentru investitii si dezvoltare turistica, controlata de emirat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.