Un inventator din Salt Lake City, Utah, Statele Unite, a creat un dispozitiv cu ajutorul caruia fiecare familie poate sa cenzureze programele televizate in functie de preferinte.
Cu ajutorul unui soft, care poate sa functioneze si pe un computer folosit pe post de tunner-tv (in care se introduce cablul de antena!), dispozitivul are un decriptor de sunete, ce transforma anumite cuvinte in comenzi digitale, se poate sterge sonorul oricarei emisiuni in care apar anumite cuvinte "urate" sau daca emisiunea "abunda" in cuvinte-cheie interzise, se poate schimba - obligatoriu - canalul. in acest fel, copiii nu vor mai putea viziona filme sau emisiuni pentru adulti atunci cand parintii dorm sau nu sunt acasa, pentru ca aparatul de cenzura ii va impiedica, schimbandu-le programul.

In plus, softul poate schimba canalul si atunci cand apar spoturi publicitare sau emisiuni nedorite, singura cerinta a dispozitivului fiind sa i se inregistreze un mic semnal sonor, care sa avertizeze ca reclamele, programele promotionale sau emisiunile enervante au inceput. Cea mai interesanta parte este aceea ca poti exclude - de pilda - o anume persoana politica sau un anumit moderator, doar inregistrand "o proba" de voce si oferind-o, pentru comparatie, cenzorului personalizat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.