Incalzirea climei, dezbatuta la Paris, cu usile inchise

Intre 200 si 600 milioane de oameni vor ingrosa randurile celor care sufera de foame si intre 1,1 si 3,2 miliarde vor fi obligati sa-si rationalizeze drastic consumul de apa. Toate acestea se vor intampla in urmatoarele decenii din cauza incalzirii globale, avertizeaza un studiu al Grupului interguvernamental asupra evolutiei climei (Giec). in aceste zile, 500 de experti analizeaza, cu usile inchise, concluziile studiului, care vor fi facute publice, vineri, la Paris.

Una din consecintele nefaste ale incalzirii climei este disparitia iminenta a Marii Bariere de Corali din Australia, cel mai mare organism viu din lume, sustin alarmati expertii, potrivit unor extrase ale unui studiu, aparute, ieri, in presa australiana. Respectivul studiu va fi dat publicitatii in urmatoarele luni, in completarea raportului Giec, care va fi discutat la Paris. Temperatura globului a crescut deja cu 0,7-0,8 grade de la 1900 incoace. Daca va mai creste cu inca doua, trei grade, raportat tot la nivelul anului 1900, si jungla amazoniana, "plamanul Pamantului", va fi amenintata cu disparitia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.