Considerat de foarte multa lume succesorul lui Vladimir Putin la Kremlin, vicepremierul rus si presedintele Gazprom Dmitri Medvedev si-a fact prima iesire pe scena internationala in cadrul reuniunii de la Davos. O persoana mai degraba rezervata in Rusia, Medvedev a fost relaxat si s-a intretinut indelung cu reprezentantii presei.

Ceea ce a frapat a fost fatul ca discursul tinut in cadrul reuniunii anunta de fapt un plan in trei puncte pentru dezvoltarea Rusiei: diversificarea economiei, infrastructurii si a capitalului uman. "Intelegem problemele pe care le avem, o dependenta excesiva de resursele naturale, coruptie, o populatie in declin" a declarat el, adaugand: "Nu incercam sa convingem pe nimeni sa iubeasca Rusia… Rusia va cuceri Vestul nu cu forta, ci cu realizarile sale, protejandu-si insa activele strategice".

Intrebat de succesiunea lui Putin, Medvedev a spus ca un proces transparent va fi o dovada a maturitatii democratiei ruse. "Dupa parerea mea, diferenta intre un stat democratic si unul nedemocratic este modul cum se ajunge la putere", a spus el, refuzand sa vorbeasca despre propriile sale sperante. "Imi place ceea ce fac acum. Cred ca munca mea este interesanta si plina de satisfactii, este o provocare personala pentru mine. Nu ma gandesc la lucruri indepartate care s-ar putea intampla in viitor, pentru ca asta nu ar face decat sa ma distraga de la misiunea mea principala", a spus el.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.