Populatia din statul Queensland din Australia va fi nevoita, in curind, sa bea apa menajera reciclata, dupa cum a avertizat premierul statului respectiv.

Prim-ministrul statului Queensland, Peter Beattie, a declarat ca ideea organizarii unui referendum asupra reutilizarii apei menajere (asa cum se intentiona) este exclusa, pentru ca nu mai este timp suficient si nici variante. El a avertizat si alte state australiene ca ar putea ajunge in aceeasi situatie, din cauza rezervelor tot mai scazute de apa de pe teritoriul tarii.

Apa este deja reciclata in tari precum Singapore sau Marea Britanie, dar procedura este necunoscuta, deocamdata, in Australia.

Solutie de 10 miliarde

Australia sufera, in prezent, din cauza unei secete foarte mari, cea mai grava de pina acum. Primul-ministru australian, John Howard, a afirmat, saptamina trecuta, ca securitatea apei este cea mai mare provocare cu care se confrunta acum Australia si a anuntat alocarea unor fonduri de 10 miliarde de dolari pentru rezolvarea problemei.

Incepind de anul viitor, va fi introdus noul sistem de ape reciclate pentru locuitorii din sud-estul statului Queensland. "Nu ploua, asa ca nu avem alta sansa", a explicat oficialul guvernamental.

Beattie a cerut guvernului federal alocarea a 408 milioane de dolari pentru construirea conductei de transport al apelor reciclate, care va costa 1,7 miliarde de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.