Nascuti si crescuti in Regat, dar visand la un sultanat sharia

In vreme ce noua generatie de musulmani din Marea Britanie se radicalizeaza si viseaza sa traiasca dupa legea islamica pe teritoriul Coroanei, politicienii britanici au intrat deja intr-o febra electorala cu consecinte dramatice pe termen lung.

Musulmanii tineri din Marea Britanie, nascuti si crescuti pe teritoriul Regatului Unit, s-au decis: democratia liberala si laica a civilizatiei occidentale nu e buna. Nu e atat de buna ca sharia, codul legislativ si prescriptiv al Islamului, de preferinta siit, dupa cum se arata intr-o cercetare efectuata in Marea Britanie, despre care scrie cotidianul The Telegraph. "Dintre musulmanii cu varste intre 16 si 24 de ani, 40% spun ca ar prefera sa traiasca dupa legea sharia in Marea Britanie, un sistem legal bazat pe invataturile Coranului. Cifra, pe segmentul de varsta de peste 55 de ani, este de numai 17%", citeaza The Telegraph. Iar asta in tara care a dat sistemul Windsor, cel al parlamentarismului clasic.

PE MUCHIE. Insa problema intervine abia cand jocurile electorale create de prabusirea din ce in ce mai accentuata a premierului Blair, din cauza scandalului "bani contra titluri", iau avant si fac vizibil esafodajul noului discurs al adversarilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.