Britanicii au si ei parte de un scandal al biletelului. Detectivii de la Scotland Yard au descoperit o noua dovada in ancheta privind scandalul titlurilor nobiliare. Este vorba de o nota scrisa chiar de premierul Tony Blair, a relatat The Sunday Telegraph in editia electronica de ieri. In bilet, Tony Blair recunoaste eforturile facute de cei 12 finantatori secreti ai Partidului Laburist care au imprumutat formatiunea cu 14 milioane de lire pentru campania electorala din 2005.

Tony Blair a scris cu cerneala pe documente interne, tiparite, ale guvernului, apoi si-a semnat comentariile cu initialele. Detectivii sunt de parere ca Downing Street intentiona sa acorde titluri de lorzi majoritatii finantatorilor Partidului Laburist, a scris The Sunday Telegraph. Scotland Yard a inceput, in martie anul trecut, sa investigheze daca Partidul Laburist a obtinut finantari in schimbul atribuirii unor locuri in Camera Lorzilor.

Este pentru prima data, de la demararea anchetei, cand un document scris duce direct la primul-ministru, a subliniat saptamanalul britanic. Cabinetul premierului a negat existenta vreunui document incriminator scris de Tony Blair. Detectivii au declarat ca pentru moment nu sunt suficiente probe pentru a formula acuzatii impotriva premierului. Tony Blair ar putea fi convocat ca martor, daca este inculpat vreunul dintre consilierii sai. Recent, mai multi ministri laburisti au afirmat ca Blair va demisiona mai devreme, daca vreunul dintre consilierii sai va fi pus sub acuzare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.