Israelul va lansa o campanie de izolare economica a Iranului si de sensibilizare a opiniei publice mondiale in vederea unui actiuni militare menite sa paralizeze sau sa intarzie programul Teheranului de imbogatire a uraniului, scrie "The Guardian".

Israelul va face demersuri pentru a determina responsabilii fondurilor de pensii din SUA sa stopeze investitiile in circa 70 de companii care au relatii comerciale directe cu Iranul, dar si pentru suspendarea accesului Teheranului la valuta prin intermediul bancilor internationale, implicate in comertul cu petrol. Scopul este izolarea Teheranului de pietele internationale in cadrul unei campanii similare celei indreptate impotriva Africii de Sud in timpul apartheidului.

Mai mult, premierul israelian, Ehud Olmert, a avertizat ca tara sa este pregatita sa recurga la forta pentru a impiedica Teheranul sa obtina arma nucleara. Oficialii militari israelieni au atras atentia ca Israelul, actionand singur sau in colaborare cu SUA, ar putea lansa atacuri militare asupra Iranului inainte de sfarsitul acestui an.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.