Austria si Belgia, date in judecata pentru ca limiteaza accesul studentilor din alte tari UE la universitati de stat.

In ambele state, limitarea accesului studentilor straini vizeaza in special studiile de medicina. In vreme ce in Austria 75% dintre locurile la acest tip de facultati sint rezervate pentru studentii care detin diploma de studii medii austriaca, in Belgia, cota pentru studentii cu diploma belgiana este stabilita la 70%.

Decizia guvernului austriac a survenit din cauza ca prea multi studenti din Germania veneau sa isi efectueze studiile acolo, profitind de limba comuna si de costurile mai mici. Parlamentul francez din Belgia a luat aceeasi masura de teama invaziei tinerilor din Franta.

Austria si Belgia s-au plins ca studentii straini ocupa locurile care ar fi necesare pregatirii cadrelor medicale pentru sistemele de sanatate proprii. Strainii vin la studii in Austria si Belgia, dar apoi revin in tarile lor pentru a-si practica meseria.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.